ΤΜΗΜΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΕΝΔΥΣΗΣ ΣΤΕ- ΚΙΛΚΙΣ ΑΤΕΙΚ-ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Η ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ Ν. ΚΙΛΚΙΣ ΟΙ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΕΝΔΥΣΗΣ ΣΤΕ- ΚΙΛΚΙΣ ΤΟΥ ΤΕΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Στο Τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ένδυσης ταξίδεψε σήμερα η Συμέλα, η πορσελάνινη κούκλα του τμήματος Παραδοσιακής Χειροτεχνίας των Αργοναυτών για να ντυθεί με την γυναικεία παραδοσιακή ενδυμασία των Ελληνίδων του Ευξείνου Πόντου.
Την Συμέλα συνόδευσε η Γενική Γραμματέας των Αργοναυτών κα Λένα Σαββίδου ως υπεύθυνη του τμήματος και η εκπαιδεύτρια του σεμιναρίου ένδυσης κούκλας με παραδοσιακή ποντιακή φορεσιά, κυρία Λένα Καλαμαρινού.
Την επίσκεψη οργάνωσε η Επιστημονική Συνεργάτιδα του τμήματος ΣΤΕ, ιστορικός Τέχνης, κ. Σαπφώ Μορτάκη, στο πλαίσιο του μαθήματος "Ιστορία Ενδύματος".
Αρχικά, έγινε μία παρουσίαση γνωριμίας των σπουδαστών με την ποντιακή φορεσιά και στη συνέχεια η κυρία Καλαμαρινού Λένα βοήθησε τις νεαρές σπουδάστριες να κόψουν και να ράψουν την πρώτη τους Ζουπούνα δίνοντας τους δικά της πατρόν και λεπτομερείς οδηγίες
Το Τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ένδυσης ευχαριστεί τους "Αργοναύτες" & ιδιαίτερα τις κ.κ. Σαββίδου & Καλαμαρινού, για την ανταπόκρισή τους στην πρόσκλησή μας και τους εύχεται "Καλή Συνέχεια" στο έργο πολιτισμού που πραγματοποιούν.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ. Περί του Ποντιακού Θεάτρου.

ΟΙ ΚΡΥΦΟΙ-ΟΙ ΚΛΩΣΤΟΙ

ΟΙ ΚΛΩΣΤΟΙ