ΑΚΡΙΤΕΣ ΑΚΡΙΤΟΧΩΡΙΟΥ ΣΕΡΡΩΝ-ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

ΑΚΡΙΤΕΣ ΑΚΡΙΤΟΧΩΡΙΟΥ ΣΕΡΡΩΝ
ΣΗΜΕΡΑ ΑΛΛΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ



Σ' ένα κατάμεστο θέατρο στην σκηνή Σοφία Βέμπο του Καραπάντσειου Πολιτιστικού Κέντρου Αμπελοκήπων πραγματοποιήθηκε η παράσταση ΣΗΜΕΡΑ ΑΛΛΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ -ΣΗΜΕΡΑ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ που διοργάνωσε ο σύλλογος Μανδρακιωτών Θεσσαλονίκης "Ο ΒΙΟΤΟΠΟΣ" και συμμετείχε ο σύλλογος μας, την Κυριακή 13 Μαΐου 2018.
Επι τρείς σχεδόν μήνες 25 χορευτές μελέτησαν και δούλεψαν τραγούδια, έθιμα και χορούς του ποντιακού γάμου (ευρύτερη περιοχή Τραπεζούντας). Ο χοροδιδάσκαλος του συλλόγου Κουρουτζίδης Παναγιώτης έγραψε τα κείμενα και επιμελήθηκε την σκηνική παρουσίαση των δρώμενων που παρουσίασε ο σύλλογος.
Το διοικητικό συμβούλιο των Ακριτών Ακριτοχωρίου ευχαριστεί θερμά όλους όσους συμμετείχαν και βοήθησαν στην παρουσίαση των εθιμικών δρώμενων.
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την κυρία Λένα Σαββίδου διότι παρά το επιβαρυμένο της πρόγραμμα δέχτηκε να συμμετέχει αναλαμβάνοντας ρόλο αφηγητή. Με πολύτιμες συμβουλές και με μια εκ βάθους καρδίας αφήγηση έβαλε τη δική της ξεχωριστή πινελιά στον "πίνακα" της παράστασης.
Ευχαριστούμε επίσης τους καλούς φίλους του Συλλόγου Παναγιώτη Κορωνίδη, Δημήτρη ΜΠΑΧ, Δέσποινα Παπαδοπούλου και Γιώργο Σοφιανό για τη συμμετοχή τους.
Ευχαριστούμε τον μουσικό και πολλά χρόνια φίλο-συνεργάτη του συλλόγου κύριο Γιώργο Πουλαντζακλή που χρωμάτισε μουσικά τα εθιμικά δρώμενα.
Μέρος των φορεσιών, εξαρτημάτων και αντικειμένων της παράστασης μας εμπιστεύτηκαν οι: Λένα Καλαμαρινού, Αλέξανδρος Κουλούμογλου, Παναγιώτης Κουρουτζίδης, Λένα Σαββίδου, Ελευθερία Παρασκευοπούλου, Δημήτρης Χατζηαγγελίδης και ο Σύλλογος Αργοναύτες Κιλκίς.Τους ευχαριστούμε όλους θερμά. 
Τα τσιορέκια στο "Λάλεμαν" ήταν προσφορά του Αρτοζαχαροπλαστείου της κυρίας Ελένης Νικολαΐδου από τη Ροδόπολη.
Ευχαριστούμε το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Μανδρακιωτών Θεσσαλονίκης και τον χοροδιδάσκαλο κύριο Χρήστο Δράμαλη για την πρόσκληση και τη συνεργασία.
Με εκτίμηση
Ακρίτες Ακριτοχωρίου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ. Περί του Ποντιακού Θεάτρου.

ΟΙ ΚΡΥΦΟΙ-ΟΙ ΚΛΩΣΤΟΙ

ΟΙ ΚΛΩΣΤΟΙ