ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΗ ΚΙΛΚΙΣ 2018-ΗΜΕΡΑ ΕΓΚΑΙΝΩΝ


φωτό Χρήστος Ανδρεανίδης

ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ Ν. ΚΙΛΚΙΣ ΟΙ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ
ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΗ ΚΙΛΚΙΣ 2018-ΗΜΕΡΑ ΕΓΚΑΙΝΩΝ

Ένα ιδιαίτερο γεγονός για την πόλη μας, αποτελεί κάθε χρόνο η εμποροπανήγυρη της, την οποία οι μεγαλύτεροι την θυμόμαστε από τα παιδικά μας χρόνια σαν ένα πολύχρωμο, πολύβουο και ζωντανό πανηγύρι που έδινε χρώμα στις πρώτες φθινοπωρινές ημέρες του χρόνου.  Στάση γιορτής και ξεγνοιασιάς τελευταία, λίγο πριν ξεκινήσουν να βαραίνουν τα σχολικά μας μαθήματα.
 Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος  Οι Αργοναύτες ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα του Δήμου Κιλκίς για να δείξουμε την έμπρακτη στήριξη μας στην προσπάθεια του. 
Το τμήμα παραστάσεων των χορευτικών ομάδων του συλλόγου μας, υπό την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου μας κου Κωνσταντίνου Νικολαΐδη παρουσίασε χορούς του ευρύτερου Πόντου. Το συγκρότημα συνόδευσε με τη λύρα του ο Θεόφιλος Αγγελίδης και με τον νταούλι του ο Στέλιος Τερζόπουλος.

Οι χορευτές και χορεύτριες μας παρουσιάστηκαν με αντίγραφα παραδοσιακών φορεσιών του Ευξείνου Πόντου, πολύτιμο απόκτημα του βεστιαρίου μας, τα οποία εδώ και χρόνια ράβει και επιμελείται η κυρία Λένα Καλαμαρινού καθώς και με συμπληρωματικά κομμάτια από το εξαιρετικό βεστιάριο του κου Νικολαΐδη.

Το ΔΣ ευχαριστεί τον υπεύθυνο χορευτικών κο Παραδείση Καλαμαρινό και την υπεύθυνη βεστιαρίου δις Αντιγόνη Κοτσαπουϊκίδου για την προετοιμασία της ομάδας καθώς και όλους τους χορευτές για την εξαιρετική εμφάνιση τους. 


Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος                                              Η Γραμματέας
Λαβασάς Π. Αθανάσιος                       Σαββίδου Σ. Λένα




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ. Περί του Ποντιακού Θεάτρου.

ΟΙ ΚΡΥΦΟΙ-ΟΙ ΚΛΩΣΤΟΙ

ΟΙ ΚΛΩΣΤΟΙ