Η Σαχταρίτσα





Η Ένωση Ποντίων ν. Κιλκίς "Οι Αργοναύτες"
στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς.

Χριστουγεννιάτικες Αναγνώσεις: Η Σαχταρίτσα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2018 στις 12 μ.μ. – 1:15 μ.μ. στην αίθουσα ανάγνωσης της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Κιλκίς και στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της "ΑΡΩΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ" διαβάζουμε  την Σαχταρίτσα, ένα παραδοσιακό ποντιακό παραμύθι σε παραλλαγή Τραπεζούντας από τη συλλογή Σίμου Λιανίδη, τα Παραμύθια του Ποντιακού λαού, σε έκδοση της Επιτροπής Ποντιακών Μελετών. 
Διαβάζει η κα Λένα Σαββίδου και επεξηγεί στην νεοελληνική η κα Ζωή Φωτιάδου. Πριν την ανάγνωση του παραμυθιού η κα Σαββίδου θα συζητήσει με τους μικρούς αναγνώστες για το τι είναι παραδοσιακό ποντιακό παραμύθι και ποιες οι ιδιαιτερότητες του. Μετά την ανάγνωση του παραμυθιού όλοι μαζί θα κατασκευάσουμε έναν σελιδοδείκτη με θέμα του την μικρή Σαχταρίτσα.
Η δράση γίνεται σε συνεργασία με την Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς στα πλαίσια των κοινών εορταστικών εκδηλώσεων της Ένωσης Ποντίων ν. Κιλκίς "Οι Αργοναύτες" και του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς, για το παραμυθόσπιτο του Χριστουγεννιάτικου χωριού της Αγάπης και της Παράδοσης (Πάρκο-Κήπος) που εφέτος διοργανώνουν οι δύο σύλλογοι, αφορά σε παιδιά Γ΄, Δ΄, Ε΄ και Στ΄ δημοτικού και γίνεται με προεγγραφή στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη (23410-76 338)

Για το ΔΣ


Ο Πρόεδρος                           Η Γενική Γραμματέας
  Αθανάσιος Λαβασάς                 Λένα Σαββίδου   

                                                 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ. Περί του Ποντιακού Θεάτρου.

ΟΙ ΚΡΥΦΟΙ-ΟΙ ΚΛΩΣΤΟΙ

ΟΙ ΚΛΩΣΤΟΙ