ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΑΡΧΟΝΤΙΚΑ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ


Οδοιπορικό στον Τόπο και στην Μνήμη
Επετειακό Ημερολόγιο για τα 50 χρόνια της
Ένωσης Ποντίων ν. Κιλκίς "ΟΙ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ".



"Στους τόπους που βάδισαν οι δικοί μας τις ημέρες του Μεγάλου Ξεριζωμού και της Πρώτης Εγκατάστασης στην Ελλάδα βαδίζουμε σήμερα εμείς-παιδιά των παιδιών τους- κρατώντας από το χέρι, τα δικά μας παιδιά.
Χαράσσουμε στην μνήμη τους τους παλαιούς δρόμους για να θυμούνται όσα δεν πρέπει να ξεχαστούν"

Τρίτη μας στάση μετά το Βυζαντινό κάστρο στο Π. Γυναικόκαστρο και την Παλιά Νομαρχία, τα Παλιά Αρχοντικά της πόλης μας.  



Επιμέλεια Ημερολογίου: Λένα Σαββίδου
Επιμέλεια Ενδυμασίας: Κωνσταντίνος Νικολαΐδης
Έρευνα και κατασκευή φορεσιών: Λένα Καλαμαρινού
Φωτογραφία:  Αθανάσιος Λαβασάς-Αργύρης Κετσετζής-Χριστίνα Καλαμαρινού



Την ομάδα που περπάτησε και φωτογραφήθηκε στα παλιά αρχοντικά αποτελούν οι: Αναστασία  Παπαδοπούλου, Θεοδώρα Χατζίδου, Χριστίνα Αγόρου, Χρήστος Καραφουλίδης, Γεωργία και Άννα Αποστόλου, Παραδείσης και Χριστίνα Καλαμαρινού, η Γιώτα Μαυροματίδου με την κόρη της Τάνια Καίρη και η Σοφία Εμμανουηλίδου με τον μικρό της Θεοφύλακτο.


Οι φορεσιές της ομάδας προέρχονται από το βεστιάριο των Αργοναυτών (υπεύθυνη Αντιγόνη Κοτσαπουϊκίδου) και αποτελούν αντίγραφα των αυθεντικών παραδοσιακών φορεσιών μας. Οι Αργοναύτες ευχαριστούμε τον χοροδιδάσκαλο μας Κωνσταντίνο Νικολαΐδη για την πολύτιμη βοήθεια του στην δράση με δανεισμό από το προσωπικό του βεστιάριο-συλλογή αυθεντικών κομματιών Πατρίδας.



Επίσης θερμά ευχαριστούμε για την φιλοξενία της ομάδας μας στον εκπληκτικό κήπου της αναπαλαιωμένης οικίας του τον κο Ιωάννη Χαριτίδη και την οικογένεια του καθώς και τον συλλέκτη κο Γεώργιο Σουμελίδη για τον δανεισμό πολύτιμων αντικών για την φωτογράφιση.
Ειδική μνεία και ευχαριστήριο απευθύνουμε και στα μέλη του ΔΣ, Παναγιώτη Δαμιανίδη και Κυριάκο Παπαδόπουλο που βοήθησαν στην σκληρή δουλειά πίσω από την κάμερα.



Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                             Η Γενική Γραμματέας
Αθανάσιος Λαβασάς                        Λένα Σαββίδου



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ. Περί του Ποντιακού Θεάτρου.

ΟΙ ΚΡΥΦΟΙ-ΟΙ ΚΛΩΣΤΟΙ

ΟΙ ΚΛΩΣΤΟΙ