Οδοιπορικό στον Τόπο και στην Μνήμη: ΕΙΔΟΜΕΝΗ


Οδοιπορικό στον Τόπο και στην Μνήμη

Επετειακό Ημερολόγιο για τα 50 χρόνια της
Ένωσης Ποντίων ν. Κιλκίς "ΟΙ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ".



"Στους τόπους που βάδισαν οι δικοί μας τις ημέρες του Μεγάλου Ξεριζωμού και της Πρώτης Εγκατάστασης στην Ελλάδα βαδίζουμε σήμερα εμείς-παιδιά των παιδιών τους- κρατώντας από το χέρι, τα δικά μας παιδιά.
Χαράσσουμε στην μνήμη τους τους παλαιούς δρόμους για να θυμούνται όσα δεν πρέπει να ξεχαστούν"


Επόμενη μας στάση μετά το Βυζαντινό κάστρο στο Π. Γυναικόκαστρο, την Παλιά Νομαρχία και τα Παλιά Αρχοντικά της πόλης μας, ο εμβληματικός για τον νομό μας σιδηροδρομικός σταθμός της Ειδομένης από τον οποίο περνούσαν οι Έλληνες μετανάστες και ταξιδιώτες για να βγουν στην Ευρώπη, τις δεκαετίες του 60 και 70.



Επιμέλεια Ημερολογίου: Λένα Σαββίδου
Επιμέλεια Ενδυμασίας: Λένα Καλαμαρινού-Κωνσταντίνος Νικολαΐδης
Φωτογραφία:  Αθανάσιος Λαβασάς-Χριστίνα Καλαμαρινού



Την ομάδα που περπάτησε και φωτογραφήθηκε στον σιδηροδρομικό σταθμό της Ειδομένης αποτελούν οι: Αντιγόνη Κοτσαπουϊκίδου, Άννα Αποστόλου, Αργύρης Κετσετσής, Ελένη Παπαδαμιανού, Ελένη Ελευθεριάδου, Ανατολή Λιαρετίδου, Γιώργος Μιχαηλίδης, 



Δήμητρα Αρσενικού, Θεοδώρα Χατζίδου, Χρήστος Καραφουλίδης, Κατερίνα Αλμασίδου, Κυριακή Ηλιάδου, Παναγιώτης Δαμιανίδης, Παραδείσης Καλαμαρινός, Στέλλα Παυλίδου, Νένα Τσιλιγκαρίδου, Σοφία Εμμανουηλίδου και Soren Kylington.


Οι Αργοναύτες θερμά ευχαριστούμε για την φιλοξενία της ομάδας μας τον σιδηροδρομικό σταθμό της Ειδομένης, την σταθμάρχη κα Ελευθεριάδου Ελένη για την ξενάγηση μας, τον συλλέκτη κο Δημήτριο Χατζηαγγελίδη, πρόεδρο του φίλου συλλόγου Μικρασιατών του Κιζ-δερβέν για τον δανεισμό αντικών για την φωτογράφιση καθώς και τον κο Καναρόπουλο Χρήστο για τον δανεισμό φωτογραφικού εξοπλισμού.



Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                             Η Γενική Γραμματέας
Αθανάσιος Λαβασάς                    Λένα Σαββίδου




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ. Περί του Ποντιακού Θεάτρου.

ΟΙ ΚΡΥΦΟΙ-ΟΙ ΚΛΩΣΤΟΙ

ΟΙ ΚΛΩΣΤΟΙ